Tavuklu Yufka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yufka, haşlanmış tavuk eti, 1 bardak tavuk suyu 2adet yumurta, kaşar peyniri, karabiber (beşamel sos)




HAZIRLANIŞI

Yağlanmış pyrex kaba bütün bir yufkayı yerleştiriniz. Beşamel sos, haşlanıp didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyu bol karabiber katıp birbirine karıştırınız ve bu karışımı yufkanın ortasına yayınız. Yufkanın kenarları ise üstüne kapatılır. Diğer yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri sürünüz. 15-20dk. kadar sıcak fırında pişirdikten sonra (yumurtası kızarıp peyniri kabarana kadar)servise hazırdır. Sıcak olarak servis ediniz.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Yufka tarifi, Tavuklu Yufka nasıl hazırlanır, Tavuklu Yufka nasıl yapılır, Tavuklu Yufka yemek tarifi, Tavuklu Yufka yapılışı