Kısır

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150gr yeşilbiber, 3adet taze soğan, 4 adet domates, 2adet soğan, biber salçası, domates salçası, margarin/ zeytinyağı, kimyon tuz, karabiber, maydanoz, limon, 1tas ince bulgur




HAZIRLANIŞI

2adet taze soğanı, kuru soğanı, yeşilbiberi, kabukları soyulan 2 adet domatesi salçalarla beraber margarin/zeytinyağında kavurun. İnce bulguru ayıklayıp geniş bir kaba yayınız. Yumuşaması için üzerine sıcak su dökün dinlenmeye bırakınız.
Kavurduğunuz malzemeye yumuşattığınız bulguru (fazla suyu varsa süzüp) ekleyiniz. Kimyon, karabiber, tuz, limon suyu, 1adet taze soğan, soyup doğradığınız 2adet domates, ince doğranmış maydanoz çiğ olarak ilave ediniz. Üzerine marul yaprakları koyarak servis yapabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Kısır tarifi, Kısır nasıl hazırlanır, Kısır nasıl yapılır, Kısır yemek tarifi, Kısır yapılışı