Fırında Şaraplı Kuzu Budu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet kemiksiz kuzu budu, 2adet soğan, 1adet elma, ½ bardak beyaz şarap, ketçap, margarin, tuz, karabiber, fırın poşeti




HAZIRLANIŞI

Önce butları yıkayınız. Kuruladıktan sonra üzerlerine margarin ve ketçap sürünüz. Butları iki ayrı fırın poşetine koyunuz, yanlarına da küp küp doğradığınız soğan ve elmaları yerleştiriniz. Tuz, karabiber, ½ bardak şarabın yarısını eşit olarak paylaştırınız. Ağızlarını kapatarak 150–160 derecede ağır ağır pişiriniz. 2,5 saatte pişecektir.
Fırından çıkarttığınız poşetlerden yemeğin sosunu, sos kabına alarak servis yaparken üzerine dökebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Fırında Şaraplı Kuzu Budu tarifi, Fırında Şaraplı Kuzu Budu nasıl hazırlanır, Fırında Şaraplı Kuzu Budu nasıl yapılır, Fırında Şaraplı Kuzu Budu yemek tarifi, Fırında Şaraplı Kuzu Budu yapılışı