Hamsili Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg hamsi, 2adet soğan, 1kg pirinç, dolmalık fıstık, yenibahar, 1demet dereotu




HAZIRLANIŞI

Hamsilerin kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkarıp yıkayınız. Yarısını tepsiye diziniz. Soğanı kavurup pirinci, dolmalık fıstık ve yenibaharı katıp iç pilav yapınız. Pilavı pişirirken az su katınız ki iri olsun. Hamsilerin üzerine dökün, dereotu serin ve kalan balıkla kapatınız. 160 derecede ağır ağır fırında pişiriniz.

Anahtar Kelimeler: Hamsili Pilav tarifi, Hamsili Pilav nasıl hazırlanır, Hamsili Pilav nasıl yapılır, Hamsili Pilav yemek tarifi, Hamsili Pilav yapılışı