Limonlu Tart

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un, 2 bardak şeker, 3adet yumurta, ½ çay bardağı süt, 125gr margarin, 1paket kabartma tozu, 1adet limon




HAZIRLANIŞI

Limonun suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Bunu; ½ bardak şeker, ½ bardak un, 3yumurta sarısı ve 2bardak su ile muhallebi yapınız.
Malzemenin kalanını kullanarak hamur yapınız. Ortası çukur olan kek kalıbını yağlayın hamuru döküp 170derece ısıda pişiriniz. Fırından çıkarttığınız tartı kalıptan ayırın ve orta kısmına hazırladığınız muhallebiyi dökünüz. Servis için hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Limonlu Tart tarifi, Limonlu Tart nasıl hazırlanır, Limonlu Tart nasıl yapılır, Limonlu Tart yemek tarifi, Limonlu Tart yapılışı