Vişneli Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2lt süt, 2bardak şeker, 2fincan un, 125gr margarin, 1kg vişne, 2kaşık mısır nişastası, 1bardak vişne suyu




HAZIRLANIŞI

Süte 1bardak şeker katın ve kaynatın. Margarini içinde benmari usulü eritin ve muhallebi kıvamına getirin. Koyulaşınca geniş bir kaba aktarıp soğutun.
Vişneleri çekirdeklerinden ayırın. Vişneleri tel süzgeçte bastırarak sularını çıkarın. Çıkan suya 1bardak vişne suyu, 1bardak şeker, 2kaşık nişastayı ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Karıştırarak pelte yapın, içine vişneleri ilave edin, kaynasın. Ardından bu karışımı soğuyan muhallebinin üzerine dökün. Bir gün dolapta dinlendirerek soğuk servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Muhallebi tarifi, Vişneli Muhallebi nasıl hazırlanır, Vişneli Muhallebi nasıl yapılır, Vişneli Muhallebi yemek tarifi, Vişneli Muhallebi yapılışı