Elma Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet elma, 1bardak kepekli un, 1bardak süt, 1bardak dövülmüş ceviz, bal, tarçın, zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyun, ince ince dilimleyin. Un ve sütü bir tutum tuz katarak çırpın. Bol zeytinyağını derin bir kap içinde kızdırın. Elmaları karışıma bulayıp yağda kızartın. Kızaran elmaları peçete üzerine alarak yağını emdirin ardından servis tabağına alın.
Elmalar üzerine önce bal dökün sonra tarçın ve ceviz serpin. Soğuduğu vakit servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Elma Kızartması tarifi, Elma Kızartması nasıl hazırlanır, Elma Kızartması nasıl yapılır, Elma Kızartması yemek tarifi, Elma Kızartması yapılışı