Nar Şuruplu Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bütün tavuk, 5kaşık zeytinyağı, 1adet soğan, 2kaşık eritilmiş tereyağı
Sos 1bardak nar suyu, 1kaşık tereyağı, 2kaşık un, 3bardak su, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Tavuğu yıkayıp kurulayın ve zeytinyağıyla ovun. Baharatı serpin. Soğanı büyük parçalara ayırıp tavuğun içine doldurun. Bunu fırın poşetine koyun.170 derecede 2,5 saat pişirin.
Sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını eritip sarartın. Üzerine azar azar pişen tavuk suyunu 3 bardak suya tamamlayın ve tereyağına ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan sosu pişmiş tavuğun üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Nar Şuruplu Tavuk tarifi, Nar Şuruplu Tavuk nasıl hazırlanır, Nar Şuruplu Tavuk nasıl yapılır, Nar Şuruplu Tavuk yemek tarifi, Nar Şuruplu Tavuk yapılışı