Marmelatlı Profiterol

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1poşet kremşanti, 1bardak süt, 3bardak su,1kaşık şeker, 2,5 su bardağı un, 100gr margarin, 5adet yumurta, 1paket vanilya, vişne reçeli




HAZIRLANIŞI

Kremşantiyi hazırlayarak dolaba koyun. Margarini eritin şekeri ve suyu ilave ederek kaynatın. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte katılaşana kadar karıştırın. Katılaştığı vakit soğumaya bırakın.
Soğuduğunda yumurtaları katarak yoğurun hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 170derecede 30dk pişirin.
Soğuduklarında enlemesine ortadan ayırıp aralarına kremşanti; üstlerine ise vişne reçeli (tanesi) sürün.

Anahtar Kelimeler: Marmelatlı Profiterol tarifi, Marmelatlı Profiterol nasıl hazırlanır, Marmelatlı Profiterol nasıl yapılır, Marmelatlı Profiterol yemek tarifi, Marmelatlı Profiterol yapılışı