Tereyağlı Fırın Patlıcan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet bostan patlıcan, 200gr rendelenmiş kaşar, 3adet yumurta, 2adet domates, sıvıyağ, 2diş sarımsak, yoğurt, tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına; domatesleri ise küp küp doğrayın. (patlıcanı tuzlu suya yatırın)Domatesi yağda kızartın. Patlıcanı da kızartın. Bir kase içine yumurtaları kırın kaşar peyniri ve baharatla çırpın. Kızaran patlıcanları n yarısını fırın tepsisine dizin yumurtalı karışımı dökün kalan patlıcanı üstlerine serin. Domatesli sosu gezdirip 170 derecede 10dk pişirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın servis tabağına yaydığınız patlıcanların çevresini süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Fırın Patlıcan tarifi, Tereyağlı Fırın Patlıcan nasıl hazırlanır, Tereyağlı Fırın Patlıcan nasıl yapılır, Tereyağlı Fırın Patlıcan yemek tarifi, Tereyağlı Fırın Patlıcan yapılışı