Nar ekşili Buğday Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak aşurelik buğday, 1adet kabak, 2kaşık nar ekşisi, 4kaşık sıvıyağ, ½ demet maydanoz, tuz




HAZIRLANIŞI

Buğdayı geceden ıslatın ertesi gün süzün, üzerini bir parmak geçecek miktarda su ve tuz ekleyerek haşlayın. Buğdayların açılması lazım gerekirse tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz. Haşlandıkları vakit soğumaya bırakın. Kabağı soyun az tuzlu suda onu da haşlayın. Küp küp doğrayarak buğdaya ilave edin. Ardından nar ekşisini sıvıyağ ve tuz katarak çırpın salataya dökün. En sona da üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Nar ekşili Buğday Çorbası tarifi, Nar ekşili Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Nar ekşili Buğday Çorbası nasıl yapılır, Nar ekşili Buğday Çorbası yemek tarifi, Nar ekşili Buğday Çorbası yapılışı