Patlıcan Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan, 1adet soğan, 1bardak ince bulgur, 1kaşık biber salçası, 1kaşık un, 1kaşık margarin, 1çay bardağı sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Bulguru sıcak suyla ıslatın şişsin. Soğanı doğrayın. Şişen bulgura soğan, un, tuz ve salça katarak iyice yoğurun.
Patlıcanları alacalı soyun ortasından ikiye bölün ve parçaların aralarını yarın. Kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kızaran patlıcanların aralarına köfte büyüklüğünde bulgur yerleştirin. Geniş tencereye dizin üzerini geçecek miktarda sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın. Servise sunacağınızda margarini eritip üzerinde gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Dolması tarifi, Patlıcan Dolması nasıl hazırlanır, Patlıcan Dolması nasıl yapılır, Patlıcan Dolması yemek tarifi, Patlıcan Dolması yapılışı