Yayla Tavuğu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg dövülmüş tavuk budu, 1demet semizotu, 2adet dolmalık kırmızıbiber, 1kase yoğurt, tuz-karabiber, kekik, sıvıyağ, 1adet limon




HAZIRLANIŞI

Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırın servis tabağına alın. Biberi halka şeklinde doğrayarak onu da alın. Üzerlerine limon sıkın. Yoğurt içine baharatı döküp karıştırın. Tavuk butlarını yıkayın ve bu sosa bulayın. Kurumasını bekleyip kızartın. Sebzelerin üzerine koyun. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Yayla Tavuğu tarifi, Yayla Tavuğu nasıl hazırlanır, Yayla Tavuğu nasıl yapılır, Yayla Tavuğu yemek tarifi, Yayla Tavuğu yapılışı