Pırasa Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet kalın saplı pırasa, 2adet soğan, 2fincan pirinç, 3kaşık kuş üzümü, 1kaşık ince bulgur, 50gr margarin, 2,5 bardak sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasaların saplarını ortadan yarın, haşlayın. Suyunu süzdükten sonra saplarını açın. Pirinci bulguru yıkayıp ıslayın. Sularını süzdürüp baharat ekleyin, kuş üzümü ekleyin ve yoğurun. Harcı da açılan pırasa yapraklarına koyup muska şeklinde sarın. Kullanacağınız tencerede yağı eritin dolmaları dizin, sıcak suyu katıp kısık ateşte yarım saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Pırasa Dolması tarifi, Pırasa Dolması nasıl hazırlanır, Pırasa Dolması nasıl yapılır, Pırasa Dolması yemek tarifi, Pırasa Dolması yapılışı