Zeytinyağlı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ufak lahana, 1adet soğan, 4bardak pirinç, 1bardak zeytinyağı, 2bardak su, 1kaşık kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, 1tutam dereotu, tuz




HAZIRLANIŞI

Lahana yapraklarını ayırıp sıcak suda haşlayın. Yağı tencerede kızdırın kuş üzümü ve dolmalık fıstığı hafif kızartın ardından soğanı ekleyin ve yıkadığınız pirinci kavurun. İçine tuz ve 1bardak sıcak su katarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirirken kıyılmış dereotunu karıştırın harcı dinlendirin.
Bu harcı kullanarak lahanaları sarın. Tencereye dizin ve üzerine ½ bardak zeytinyağı, 1bardakta sıcak su dökerek orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Lahana Dolması tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Lahana Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması yapılışı