Beşamel Soslu ıspanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ gr ıspanak, 2adet soğan, 100gr kıyma, 1adet yumurta, 2kaşık un, 1fincan sıvıyağ, 1,5 bardak süt, tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanağı yıkayarak süzün ve doğrayın. Soğanı doğrayın, ½ fincan yağ kullanarak kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanaklar ölünce ocaktan indirin, yağlanmış fırın kabına aktarın. Ufak bir tava içinde kalan yağı kızdırın unu katarak kavurun. Hafif pembeleşince sütü ekleyin, koyulaşınca altını kapatın soğusun. Soğuyunca yumurtayı ekleyin iyice çırpın. Bu sosu ıspanağın üzerine yedirin ardından 170derecedeki fırında kızartın.

Anahtar Kelimeler: Beşamel Soslu ıspanak tarifi, Beşamel Soslu ıspanak nasıl hazırlanır, Beşamel Soslu ıspanak nasıl yapılır, Beşamel Soslu ıspanak yemek tarifi, Beşamel Soslu ıspanak yapılışı