Tavuklu Şehriye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk göğsü, 1adet yumurta sarısı, ½ bardak şehriye, 5bardak tavuk suyu, 4kaşık sıvıyağ, ½ limon, tuz, kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayın suyunu ayırın, etini didin. Suyuna şehriyeyi katıp kaynatın, eti ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Yumurtayı limon suyuyla çırpın. Karıştırarak çorbaya katın 2dk daha kaynatarak altını kapatın. Yağı kızdırın üzerine kırmızı biberi serpin ve çorbaya dökün.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Şehriye Çorbası tarifi, Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl yapılır, Tavuklu Şehriye Çorbası yemek tarifi, Tavuklu Şehriye Çorbası yapılışı