Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan, 2bardak pirinç, 3adet soğan, 3adet domates, 1kaşık kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, 1çay kaşığı yeni bahar, 1çay kaşığı karabiber, 1bardak zeytinyağı, ½ demet dereotu, tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ortadan bölüp içlerini oyun, tuzlu suda bekletin. Pirinci ıslatın, soğanı doğrayın, domatesi rendeleyin. Dereotunu kıyın, kuş üzümünü ılık suya karıştırın. Yağı kızdırın soğanı kavurun, pirinci ekleyin kavrulsun. Domatesi ve 2bardak su katın karıştırarak pişirin. Ocaktan indirirken baharatı, kuş üzümü, fıstığı ve dereotunu ilave edin.
Bu harcı ılınınca patlıcanların içine doldurun ağızlarını domatesle kapatın. Geniş bir tencere içine dizerek 1bardak sıcak su katın. Orta ısıda yarım saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Patlıcan Dolması tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Patlıcan Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Patlıcan Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Dolması yapılışı