Karnıyarık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
2adet soğan
5adet domates
5adet sivribiber
200gr kıyma
4kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı salça
1demet maydanoz
su
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup tuzla ovun ve iyice yıkayın. Baş kısmını ayırmadan uzunlamasına yarın ve 2kaşık yağda kızartın. Soğanı, maydanozu kıyın; domatesi ve biberi doğrayın. Kalan yağda soğan ve kıymayı kavurun, 2adet domatesi, tuzu ayarlayıp 1fincan da su katarak pişirin. Maydanozu ekleyip ocaktan alın. Bu harcı patlıcanlardaki boşluklara doldurup düz bir tencereye yerleştirin. Kalan domates dilimlerini üzerlerine kapatın. 1 bardak su ve az sulandırılmış salçayı gezdirip orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Karnıyarık tarifi, Karnıyarık nasıl hazırlanır, Karnıyarık nasıl yapılır, Karnıyarık yemek tarifi, Karnıyarık yapılışı