Midyeli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

50adet iç midye
2bardak pirinç
2adet soğan
2adet domates
1bardak zeytinyağı
3bardak sıcak su
1çaykaşığı tarçın
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanı ve domatesi doğrayın, pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Zeytinyağını kızdırın, soğanı kavurun rengi dönünce domatesi ve iç midyeyi katın. Midyeler sote olunca suyunu tuzunu ayarlayıp pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin, 20dk dinlendirerek baharat serpip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Midyeli Pilav tarifi, Midyeli Pilav nasıl hazırlanır, Midyeli Pilav nasıl yapılır, Midyeli Pilav yemek tarifi, Midyeli Pilav yapılışı