Ballı Sultan Lokması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet pasta tabanı
1adet muz
1kutu krema
4adet yumurta akı
½ bardak süt
2bardak sıvıyağ
1bardak şeker
1bardak galeta unu
10kaşık bal
20adet ceviz içi




HAZIRLANIŞI

Pasta tabanlarını 2’ye ayırın, bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin. Yumurta akları ile galeta ununu ayrı kaplara alın, kestiğiniz bu parçaları önce yumurta, sonra da una bulayıp kızgın yağ içinde 5saniye bekletip hemen alın. Krema ile şekeri iyice çırpın, hazır olsun. Kızaran parçaların üzerine önce bal yayın, ardından muz yerleştirin; onunda üzerine ceviz serpip en sona kremayı paylaştırın. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Ballı Sultan Lokması tarifi, Ballı Sultan Lokması nasıl hazırlanır, Ballı Sultan Lokması nasıl yapılır, Ballı Sultan Lokması yemek tarifi, Ballı Sultan Lokması yapılışı