Terbiyeli Kuzu Eti

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
15adet arpacık soğanı
1kaşık sıvıyağ
3adet yumurta sarısı
2adet limon
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Eti yıkayıp iri parçalara ayırın ve bir tencereye alın; yanına soyduğunuz arpacık soğanlarını, tuz ve baharatı ekleyip 1bardak su dökün ve orta ateşte pişirin. 20dk sonra suyu azalmışsa 1bardak daha ekleyin ve pişirmeye devam edin. Limon, yumurta sarıları, az tuz ve az suyu çırpın bu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Yumurta kokusu çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Koku çıkınca ocaktan alın ve servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Kuzu Eti tarifi, Terbiyeli Kuzu Eti nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kuzu Eti nasıl yapılır, Terbiyeli Kuzu Eti yemek tarifi, Terbiyeli Kuzu Eti yapılışı