Zeytinyağlı Türlü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr taze fasulye
2adet patlıcan
2adet domates
1adet havuç
2kaşık sirke
2diş sarımsak
4kaşık zeytinyağı
½ çay bardağı
su
1adet kesme şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Fasulyeleri ayıklayıp uzunlamasına doğrayın, patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin, domatesleri ve havucu dilimleyin. Ardından hepsini bir tencereye yerleştirin. Sarımsakları kıyın, sirke şeker ve zeytinyağıyla çırpıp tencereye gezdirin. Az da su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın, soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Türlü tarifi, Zeytinyağlı Türlü nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Türlü nasıl yapılır, Zeytinyağlı Türlü yemek tarifi, Zeytinyağlı Türlü yapılışı