Konyaklı Tavuk Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk
2kaşık konyak
6kaşık kırmızı şarap
8kaşık sıvıyağ
1adet soğan
2adet patlıcan
2adet domates
3adet sivribiber
200gr mantar
1demet maydanoz
3kaşık kaymak
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Tavuğu yıkayıp parçalara ayırın, 3kaşık yağda kızartın. Kaymağı kaşıkla bir kapta ezin üzerine şarabı döküp tekrar ezin bu karışımı da kızaran tavukların üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin sos koyulaşsın. Sebzeleri doğrayarak hazır edin; hepsini güveç tenceresini yerleştirip tavuğu katın. Baharat ve konyağı da ekleyip 180derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Konyaklı Tavuk Güveç tarifi, Konyaklı Tavuk Güveç nasıl hazırlanır, Konyaklı Tavuk Güveç nasıl yapılır, Konyaklı Tavuk Güveç yemek tarifi, Konyaklı Tavuk Güveç yapılışı