Meyveli Parfe

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

125gr krema
1,5 bardak süt
2bardak şeker
1adet yumurta sarısı
¼ yaprak jelatin
125gr beyaz çikolata
kuru üzüm
kuru kayısı




HAZIRLANIŞI

Süt ile kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın; yumurta sarısını ve 1fincan şeker ile çırpın şeker eriyince kaynayan süte karıştırın. Mikserle koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Jelatini ılık suyla eritin, beyaz çikolatayı kırın. İkisini de ocaktaki karışıma ilave edip kaynatmaya devam edin. Kıvamı iyice gelince kuru üzüm ve kıydığınız kayısıyı ekleyip ocaktan alın ve streç film serdiğiniz kalıba aktarın soğusun. ½ gün buzdolabında bekletin. Donduğu vakit streç filmden ayırıp dilimleyin ve yanında dondurma ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Meyveli Parfe tarifi, Meyveli Parfe nasıl hazırlanır, Meyveli Parfe nasıl yapılır, Meyveli Parfe yemek tarifi, Meyveli Parfe yapılışı