Karides Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4oogr karides
10adet mantar
2diş sarımsak
3adet sivribiber
2adet domates
200gr rendelenmiş kaşar peyniri
tereyağı
dereotu
sirke
tuz
kırmızı acı biber




HAZIRLANIŞI

Karidesleri yıkayın ve bol sirkeli suda haşlayın. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. 2kaşık tereyağını kızdırıp biberleri ve rende sarımsağı hafif örseleyin. Mantarı ekleyin suyunu salıp çekince domatesi karıştırın. 2dk pişirip haşlayıp süzdüğünüz karidesleri ilave edin. Baharatını ekleyip ocaktan alın ve fırın kabına yayıp üzerine kıyılmış dereotu ve rende kaşar peynirini serpin. En son kırmızıbiber serpiştirip 100dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Karides Güveç tarifi, Karides Güveç nasıl hazırlanır, Karides Güveç nasıl yapılır, Karides Güveç yemek tarifi, Karides Güveç yapılışı