Favalı Enginar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet enginar
1bardak kuru bakla içi
1adet soğan
1adet havuç
1,5 limon
½ bardak zeytinyağı
2adet kesme şeker
3,5bardak su
1tutam dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Bakla içini geceden ıslatın. Enginarları bir tencerede limonlu suda haşlayın, iki kaşık kadar sıvıyağ dökün ve tuzunu ayarlayın. Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun. İçine süzdüğünüz baklayı, halka şeklindeki havucu yarım limonu, tuz ve şekeri ekleyin, kısık ateşte sote edin. Ocaktan alırken kıyılmış dereotunu serpin. Haşlanmış enginarları servis tabağına alın ve içine bu malzemeyi paylaştırın ve soğuduğu vakit servis edin.

Anahtar Kelimeler: Favalı Enginar tarifi, Favalı Enginar nasıl hazırlanır, Favalı Enginar nasıl yapılır, Favalı Enginar yemek tarifi, Favalı Enginar yapılışı