Patatesli Tepsi Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
3adet yumurta
4adet patates
1adet soğan
1paket margarin
ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri önceden haşlayın soğuduğunda minik minik doğrayın. Margarini eritin. Unun ortasını açın ve 1adet yumurta, ılık su 50gr erimiş margarin katarak yoğurun. Tuzunu ayarlayıp 20dk dinlendirin. Az yağda soğanı kavurun rengi dönünce salçayı ardından da doğradığınız patatesi ekleyin; fazla pişirmeden ocağı kapatın. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye serin üzerine pişen patatesleri dağıtın ve diğer parçaları da aynı düzen tamamlayın. Kenarlarına bastırarak yapıştırın. En son yumurta sarısı sürerek 170derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Tepsi Böreği tarifi, Patatesli Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır, Patatesli Tepsi Böreği yemek tarifi, Patatesli Tepsi Böreği yapılışı