Hindi Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet hindi
2bardak pirinç
2adet soğan
1kaşık salça
2kaşık kuş üzümü
2kaşık çam fıstığı
2bardak su
6kaşık margarin
karabiber tuz kekik




HAZIRLANIŞI

Hindiyi yıkayıp temizleyin, tuz serpin.(hindi eti 3gün dinlenmiş olmalı) bir kapta 2kaşık kadar yağ eritip soğanları kavurun, fıstığı ve üzümü ekleyip fıstığın rengi dönünce salçayı karıştırın. Ardından yıkadığınız pirinci ekleyin. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak pişirin. Bu harcı hindiye doldurarak açık kısmını dikin ve üzerini yağlayın. Bu hindiyi ister fırında ister tencerede kendi suyunda ara ara karıştırarak pişirebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Hindi Dolması tarifi, Hindi Dolması nasıl hazırlanır, Hindi Dolması nasıl yapılır, Hindi Dolması yemek tarifi, Hindi Dolması yapılışı