Terbiyeli Kereviz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg kereviz
3adet soğan
1adet limon
1adet yumurta
2bardak et suyu
1 tutam dereotu
2kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Et suyunu hazırlayın, sebzeleri doğrayarak hazır edin; kerevizi haşlayın. Soğanı yağda kavurun et suyunu karıştırın bu suya da kerevizi katın. Limon sıkıp tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Yumurta sarısına iki kaşık soğuk su ve kerevizin suyundan ekleyip bir kapta kısık ateşte karıştırarak kaynatın, yumurtanın kokusu çıkınca pişen kerevize ekleyin. Kıyılmış dereotu serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Kereviz tarifi, Terbiyeli Kereviz nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kereviz nasıl yapılır, Terbiyeli Kereviz yemek tarifi, Terbiyeli Kereviz yapılışı