Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
5adet patlıcan
1adet iri soğan
3adet domates
1bardak zeytinyağı
1kaşık çam fıstığı
tuz
su




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Pirinci de tuzlu ılık suda bekletip yıkayın. Önce soğanı ardından pirinci yağda kavurun fıstığı ekleyin rengi dönünce kabuksuz doğradığınız domatesi ekleyin; suyunu tuzunu ayarlayarak pişirin. Süzdüğünüz patlıcanları da yağda kızartın, pilav suyunu çekmeden içine katın, birlikte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı nasıl yapılır, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı yemek tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı yapılışı