Tereyağlı Bezelye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak bezelye içi
2kaşık tereyağı
1tutam dereotu
1tatlı kaşığı karbonat
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir kapta su kaynatıp içine karbonat ve tuz karıştırın; bezelyeyi ilave ederek ara ara karıştırarak haşlayın. Yumuşayan bezelyeyi süzüp erimiş tereyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Bezelye tarifi, Tereyağlı Bezelye nasıl hazırlanır, Tereyağlı Bezelye nasıl yapılır, Tereyağlı Bezelye yemek tarifi, Tereyağlı Bezelye yapılışı