Mantarlı Kaygana

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr mantar
3adet yumurta
5kaşık un
1paket kabartma tozu
½ limon sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Mantarları dilimleyip limonlu suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları kırın tuz ve baharat katıp çırpın. Unu, kabartama tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımı mantarlara döküp karıştırın ve bir tavada kaşık kaşık dökerek kızartın. Peçete üzerine alıp fazla yağını emdirerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Kaygana tarifi, Mantarlı Kaygana nasıl hazırlanır, Mantarlı Kaygana nasıl yapılır, Mantarlı Kaygana yemek tarifi, Mantarlı Kaygana yapılışı