Muzlu Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak süt
½ bardak şeker
1adet yumurta sarısı
1fincan nişasta
½ poşet kremşanti
1çaybardağı süt
2adet muz




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye alın nişastayı ve yumurta sarısını ilave edip şekeri dökün ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi hazırlayın, soğuyan muhallebiye 1’er kaşık pay edin dilimlenmiş muz ile süsleyip buzdolabında 2 saat soğutarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Muzlu Muhallebi tarifi, Muzlu Muhallebi nasıl hazırlanır, Muzlu Muhallebi nasıl yapılır, Muzlu Muhallebi yemek tarifi, Muzlu Muhallebi yapılışı