Etli Kabak Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kabak
300gr kıyma
2adet soğan
1fincan pirinç
3adet domates
1tutam dereotu
2kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyıp içlerini çıkarın, pirinci yıkayın. Bir kapta 1kaşık yağı kızdırıp 1soğan ile kıymayı kavurun; pirinci, dereotunu ekleyin 1fincan da su katarak pişirin. Bu harcı kabakların içine doldurup tencereye dizin. Ayrı bir kapta yağ kızdırıp kalan soğanı kavurun, domates ve su katıp pişirin; bu sosu da kabakların üzerine gezdirip tenceredeki suyu ayarlayın ve orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Kabak Dolması tarifi, Etli Kabak Dolması nasıl hazırlanır, Etli Kabak Dolması nasıl yapılır, Etli Kabak Dolması yemek tarifi, Etli Kabak Dolması yapılışı