Meyveli Kup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr krem şanti
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
200 gram yoğurt
vişne suyu
5 çorbakaşığı toz şeker
krema

4 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte
çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin.
Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin.
Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun.
Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN !

Anahtar Kelimeler: Meyveli Kup tarifi, Meyveli Kup nasıl hazırlanır, Meyveli Kup nasıl yapılır, Meyveli Kup yemek tarifi, Meyveli Kup yapılışı