Ahududu Reçelli Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak un
2adet yumurta
125gr margarin
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
½ bardak şeker
10kaşık ahududu reçeli




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın. Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın. 180derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise ortadan enlemesine ayırın; arasına reçeli sürüp diğer parçayla üzerini kapatın. Yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Ahududu Reçelli Kek tarifi, Ahududu Reçelli Kek nasıl hazırlanır, Ahududu Reçelli Kek nasıl yapılır, Ahududu Reçelli Kek yemek tarifi, Ahududu Reçelli Kek yapılışı