Enginarlı Çöp Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
6adet enginar
10adet arpacık soğanı
1kaşık un
1adet limon
3kaşık sıvıyağ, tuz, kekik




HAZIRLANIŞI

Eti kuşbaşı doğrayarak baharat ile harmanlayın. Enginarları temizleyin limon ile ovun; parçalara ayırarak limonlu, tuzlu ve de unlu suda bekletin. Çöp şişlere bir et bir enginar olmak üzere dizin ve bir kap içinde yağda alt üst ederek hafif kızartın. Ardından arpacık soğanlarını yuvarlak bir tepsiye alın üzerine yağ, limon ve tuz serpip su katın. Kabın ağzını önce folyo ile ardından da kapak ile iyice kapatın önce harlı ateşte ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Enginarlı Çöp Kebabı tarifi, Enginarlı Çöp Kebabı nasıl hazırlanır, Enginarlı Çöp Kebabı nasıl yapılır, Enginarlı Çöp Kebabı yemek tarifi, Enginarlı Çöp Kebabı yapılışı