Galetalı Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk
2adet yumurta
2kaşık un
½ kg galeta tozu
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
2kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu öncelikle haşlayın, soğuyunca şeklini fazla bozmadan kemiklerinden ayırın. Unları ayrı kaplara alın, galetaya kaşar peynirini karıştırmış olun; yumurtaları da bir kapta çırpın, tavuk parçalarını sırayla önce un sonra yumurta en sona galetaya bulayıp yağda kızartın.

Anahtar Kelimeler: Galetalı Tavuk tarifi, Galetalı Tavuk nasıl hazırlanır, Galetalı Tavuk nasıl yapılır, Galetalı Tavuk yemek tarifi, Galetalı Tavuk yapılışı