Safranlı Tavuk Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1adet tavuk göğsü
1adet soğan
1adet haşlanmış havuç
1bardak haşlanmış bezelye
1tutam safran
1fincan kuş üzümü
Sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Safranı ve kuş üzümünü ayrı ayrı ıslayın. Pirinci de tuzlu ılık suda bekletin. Soğanı piyaz olarak; tavuk etini de kemiğinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede sıvıyağ kızdırıp yıkadığınız pirinci kavurun. Rengi dönünce havuç, bezelye, safran ve kuş üzümünü katın, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşe pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta yağ kızdırın ve soğanı kavurun, ardından tavuk etini karıştırıp pişirin. En sona dinlenen pilav ile karıştırarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Safranlı Tavuk Pilav tarifi, Safranlı Tavuk Pilav nasıl hazırlanır, Safranlı Tavuk Pilav nasıl yapılır, Safranlı Tavuk Pilav yemek tarifi, Safranlı Tavuk Pilav yapılışı