Tavuklu Buğu Kebap

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk göğsü
2adet domates
2adet patlıcan
1adet soğan
5adet sivri biber
4diş sarımsak
Sıvıyağ, tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup doğrayın, tuzlu suda bekletin. Sebzeleri ve tavuk etini kemikten ayırarak doğrayın. Önce tavuk etini az yağda bir tencere içinde kavurun. Rengi beyazlaşınca sebzeleri üzerine dizelim ½ çay bardağı kadar sıvıyağ gezdirin, baharat serpin. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp(kapağı da kapatın) ocağı en kısık ayara getirin. Buharında pişsin.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Buğu Kebap tarifi, Tavuklu Buğu Kebap nasıl hazırlanır, Tavuklu Buğu Kebap nasıl yapılır, Tavuklu Buğu Kebap yemek tarifi, Tavuklu Buğu Kebap yapılışı