Beşamel Soslu Kabak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet kabak
2adet yumurta sarısı
2bardak süt
3kaşık un
Margarin
1tatlı kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber
150gr rendelenmiş kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

Önce sosu hazırlayın az yağda 2kaşık unu kavurun, rengi dönünce sütü ekleyin. Tuz serpin karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Kabakların kabuklarını soyup yuvarlak doğrayın, tepsiye dizip üzerlerine un serpin. Baharat ve kıyılmış maydanoz ekleyin; hazırladığınız sosu üzerine yedirip peyniri serpin. 180derecede 15dk pişirin. Peyniri eriyince 2kaşık margarini eritin, salçayı karıştırın. Bunu da üzerine yayarak sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Beşamel Soslu Kabak tarifi, Beşamel Soslu Kabak nasıl hazırlanır, Beşamel Soslu Kabak nasıl yapılır, Beşamel Soslu Kabak yemek tarifi, Beşamel Soslu Kabak yapılışı