Peşmelba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet şeftali
1poşet kremşanti
Süt
1fincan likör
1salkım kara üzüm
½ kg kaymaklı dondurma
½ paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Kremşantiyi hazırlayın, buzdolabında soğumaya bırakın. Şeftalileri kabuğunu soyarak ince dilimleyin ve derin bir tencere içine koyun. Üzerine su ve vanilya katarak haşlayın. Altını kapatırken likörü karıştın ve soğumaya bırakın. Şeftali dilimlerini kuplara paylaştırın, üzerine dondurma koyun, onun da üzerine kremşanti koyun. En son üzüm taneleriyle süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Peşmelba tarifi, Peşmelba nasıl hazırlanır, Peşmelba nasıl yapılır, Peşmelba yemek tarifi, Peşmelba yapılışı