Fırında Meyaneli Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet bütün tavuk
1paket mantar
3adet çarliston biber
1kaşık margarin
1kaşık un, 1kaşık salça
Tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu parçalayıp haşlayın, mantarları da limonlu suda haşlayın. Tavuk haşlanınca etleri fırın kabına alın. Yanına kıyılmış biber ve süzdüğünüz mantarları dağıtın. Ayrı bir tava içinde yağ eritin unu kavurun, tavuk suyundan ekleyin ve salçayı karıştırın. Bu sosu tavuklara gezdirin. Kalan tavuk suyunu da üzerine döküp 170derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Meyaneli Tavuk tarifi, Fırında Meyaneli Tavuk nasıl hazırlanır, Fırında Meyaneli Tavuk nasıl yapılır, Fırında Meyaneli Tavuk yemek tarifi, Fırında Meyaneli Tavuk yapılışı