Tavuk Graten

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bütün tavuk
2adet patates
2adet havuç
1adet soğan
1bardak bezelye
2bardak süt
2kaşık margarin
1adet yumurta
2kaşık un, tuz
200gr rendelenmiş kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın, soğuyunca etini didin, fırın tepsisine koyun. Üzerine bezelyeyi dökün, doğradığınız sebzeleri koyun. Bir tavada yağı eritip unu kavurun, sütü karıştırıp kaynatın. Ocaktan alırken yumurtanın sarısını karıştırın. Bu sosu tepsiye gezdirin. Bir miktar da tavuk suyundan dökün. 180derecede sebzeler yumuşayana kadar pişirin. En sona peyniri serpin ve 160derecede peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Peynir de eriyince servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Graten tarifi, Tavuk Graten nasıl hazırlanır, Tavuk Graten nasıl yapılır, Tavuk Graten yemek tarifi, Tavuk Graten yapılışı