Patlıcanlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak pirinç
20gr margarin
1adet patlıcan
1adet domates
sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp tuzlu ılık suda bekletin. Patlıcanı alacalı soyarak uzunlamasına dilimlere kesin ve tuzlu suda bekletin. Margarini eritip yıkadığınız pirinci içinde 5dk kavurup suyunu ve tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Pişen pilavı 15dk dinlendirerek büyük çukur bir kaseye koyun, üzerine düz tabak kapatıp ters çevirin. Patlıcanı ise yağda kızartın. Domatesi kabuksuz doğrayın ufak bir tavada yağ katmadan pişirin. Kızaran patlıcanları pilavın üzerine dizin, en üste de domates sosunu yayın; servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Pilav tarifi, Patlıcanlı Pilav nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Pilav nasıl yapılır, Patlıcanlı Pilav yemek tarifi, Patlıcanlı Pilav yapılışı