Hicaz Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
100gr margarin
1tutam safran
1fincan nohut
1adet portakal kabuğu
5bardak su
300gr koyun eti
3adet soğan
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün bir miktar haşlayın. Soğanları kıyın, eti doğrayın. Bir tencerede 50gr margarini eritip soğanları öldürün ve eti katıp kavurun. Et suyunu salıp çekince tencereye 2bardak sıcak su dökün, tuzunu biberini katın; kapağını kapatıp 2saat orta ateşte kaynatın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, safranı kıyıp onu da ayrı bir kapta yarım saat kadar 1fincan sıcak su içinde bekletin. Kalan margarini bir tencerede eritip pirinci 10dk kavurun. Ardından safranı, portakal kabuğunu, nohudu ve etli karışımı ilave edip suyunu ayarlayın. Kapağını kapatıp orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 15dk dinlendirdikten sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Hicaz Pilavı tarifi, Hicaz Pilavı nasıl hazırlanır, Hicaz Pilavı nasıl yapılır, Hicaz Pilavı yemek tarifi, Hicaz Pilavı yapılışı