Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
3bardak su
1bardak zeytinyağı
500gr patlıcan
dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp tuzlu ılık suda bekletin. Patlıcanları alacalı soyup minik doğrayın ve onu da tuzlu su içinde bekletin. Bir tencerede yağın yarısını kızdırıp yıkadığınız pirinci karıştırarak 10dk kavurun. Pirincin suyunu tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Patlıcanları da iyice süzüp ayrı bir tavada kızartın. Kızaran patlıcanları yağı ile birlikte pilav tenceresine aktarın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu kıydıktan sonra pilavın üzerine serpin, 20dk dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı nasıl yapılır, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı yemek tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı yapılışı