Ispanak Püresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ıspanak
1adet soğan
1kaşık un
30gr margarin
30gr tereyağı
1bardak süt
1kaşık pudra şekeri
1damla soda
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanakların köklerini kesip kalan kısmını 3parçaya bölüp yıkayın. Ardından büyük bir tencereye yerleştirin, üzerine bolca su ve bir damla soda katın. 15dk haşlayıp suyunu sıkarak süzün. Sularını iyice akıttıktan sonra ince kıyın. Bir tencerede margarini kızdırın, kıyılmış soğanı kavurup, unu serpin ve karıştırın. Un sararmadan ıspanağı katıp 2dk daha kavurun. Süt, pudra şekerini katın. Tuzunu ayarlayın, tereyağını ilave edin. Tereyağı da hallolunca ocaktan indirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ispanak Püresi tarifi, Ispanak Püresi nasıl hazırlanır, Ispanak Püresi nasıl yapılır, Ispanak Püresi yemek tarifi, Ispanak Püresi yapılışı