Etli Ispanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ıspanak
250gr koyun kuşbaşı
2adet soğan
1,5bardak et suyu
20gr margarin
1kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
½ fincan pirinç
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanağı ayıklayıp kıyın ve bol suda yıkayıp kaynar su içinde 5dk haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzüp iyice akıtın. Soğanları kıyın, bir tencerede yağları kızdırıp soğanı burada kavurun. Rengi dönünce eti katın, suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Salçayı ve yıkanmış pirinci karıştırın; ıspanağı ekleyin, et suyunu ve tuzu katarak tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirip ocaktan indirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Ispanak tarifi, Etli Ispanak nasıl hazırlanır, Etli Ispanak nasıl yapılır, Etli Ispanak yemek tarifi, Etli Ispanak yapılışı